36ste examens: Robin 2de gup

Op deze koude en gure zaterdagmorgen werd in onze dojang voor de 36ste keer het gup-graad examen georganiseerd. Een klein groepje dit keer: Cas, Jesse, Bodi, Dylano en Luuk gingen alle op voor 8ste gup, oranje band. Yahya de jongste van de groep ging voor 9de gup. Het enige meisje in de groep Robin ging voor haar 2de gup (rode band).

Na een gezamenlijke warming-up onder leiding van Mirte ging Robin voor haar theorie examen. De jongens werden onder leiding van Sander verder met de lenigheidstest en de basis handtechnieken. Guido nam vervolgens het stokje over met de basis voettechnieken die werden uitgevoerd tegen stootkussens. Vervolgens werd onder leiding van Geoffrey de vaardigheid in de WTSDA technieken hand en voet 1 t/m 5 afgenomen. Petra was vervolgens aan de beurt voor het afnemen van de 2 loopvormen sae kye hyung Il bu en E bu. Het ho sin sul werd dit examen geëxamineerd door verdediging tegen aanval van blokkers.

Het onderdeel dae ryun werd eerst gedemonstreerd door Sander en Geoffery. Geïnspireerd door dit voorbeeld werd door de kids vol enthousiasme over 2 rondes gespart. Het mooiste onderdeel van het examen was voor het laatst bewaard: kyuck pa (breektesten). Uiteindelijk lukte het alle kandidaten de planken te breken. Met deze laatste test kon het panel niets anders dan de jongens te bevorderen naar een volgende graduatie. Bodi werd beloond met een award.

 

In de tussentijd was Robin klaar met haar theorie. En waren door Sander en Mirte alle hand, voet en bevrijdingstechnieken afgenomen. Nadat de jongens hadden afgegroet, was Robin de enige die voor het 5-koppige examenpanel de rest van het examen moest volbrengen. Dit bestond uit combinatie handtechnieken, combinatie voettechnieken en combinatie van hand- en voettechnieken. Super hoe Robin (10) zich hier in haar eentje door heen sloeg. Ook stonden alle hyungs op het programma, en ook de bong hyung. Het examen werd na een korte drink pauze voortgezet met ho sin sul geblinddoekt tegen 2 tegenstanders en sparren tegen 1 en 2 tegenstanders. Het examen werd afgesloten met 2 series van breektesten. Robin slaagde met vlag en wimpel voor haar 2de gup examen. Petje af voor deze pittige jonge dame.

Geen reacties op "36ste examens: Robin 2de gup"


    Plaats hieronder jouw reactie