38ste gup graad examens

Zaterdag 13 juli werden voor de 38ste keer de gup-graad examens gehouden bij ons in de dojang aan ’t Achterlaantje. Een bijzondere editie, met een record aantal van 19 gup- graden die opgingen voor 9de, 8ste of 7de gup. Tevens was een grote groep dan-graden aanwezig bij het examen: 3de danners: Japser en Sander, 2de dan: Guido en 1ste danners: Floor, Mirte, Petra, Joost en nieuwkomers tot het examenpanel Ramon en Astrid.

Voor Nicole (tiny tiger wit/blauw) Julian, Imke, Walid en Mohamed (8ste gup) en Wendy, Linda (9de gup) was het allereerste examen. Zij demonstreerde alle vereiste hand- en voettechnieken, de hyungs (loopvormen), en hun vorderingen op het gebied van dea ryun (sparren) en kyuck pa (breektesten). Rianne, Ruben, Leroy, Jun, Anja en Pauline deden voor de 2de keer examen en slaagde allen voor 8ste gup (oranje band). Luuk, Dylano, Cas, Bodi en Jesse slaagden in dit examen voor hun 7de gup (oranje band / witte streep). Voor hun vorderingen en bijzonder opvallen bij de jury kregen Wendy en Cas een award uitgereikt.

In het 2de examen uur waren Aris, Rosalie, Juud, Sven en Casper aan de beurt voor 6de gup (groene band) en Tygo voor 7de gup. In de ruim 2 uur examen demonstreerde zij hun vorderingen in de verschillende Tang Soo Do technieken. Ook lieten zij zien zich prima te kunnen verdedigen tegen diverse aanvallen door zwarte banders. Juud ontving uit handen van de jury een award omdat zij ondanks dat zij een tijdje niet kon trainen vanwege ziekenhuis opname zich prima heeft hersteld.

Tijdens het examen van het 1ste en 2de uur werd ook het cho dan bo examen afgenomen van Mees. Om 08:00u startte zijn examen met het theorie deel. Vervolgens deed hij de warming-up mee met de 1ste groep en werd toen apart genomen door jury-leden Jasper en Sander. In dit deel van het examen werd hij onderworpen aan een pittige conditie-test en moest hij alle 20 technieken Soo-ki (hand), Yok-ki (voet) en ho sin sul (zelfverdediging) technieken zowel in rechter, als linker uitvoering demonstreren met zijn trainingspartner Joost (1ste dan). Na het 1ste examen uur werd zijn examen voortgezet tijdens het 2de examen met de onderdelen sparren, zelfverdediging, loopvormen en breektesten. Na een examen van 3,5u werd zijn welverdiende cho-dan-bo band uitgereikt.

Het laatste examen uur startte voor de examenkandidaten met het theorie examen. Om klokslag 13:00u werden kandidaten en publiek welkom geheten voor het praktijkgedeelte van het examen. Voor John, Jelle en Alexander de start van hun cho-dan-bo examen. Stefan en Robin demonstreerde hun vorderingen voor 1ste gup (rood/wit) en Jessica, Wietske en Ornella voor 2de gup (rood). De jongste van het stel Mathias (8) liet zien zijn mannetje te staan voor 4de gup (bruine band).

Om 16:15u stopte het examen na een laatste pittige conditie test om over te gaan tot de uitreiking van de graduaties. Deze keer een bijzondere editie omdat tijdens dit examen ook Jasper (21) en Sander (20) hun 3de dan kregen uitgereikt. Voor de speciale gelegenheid was ook landsvertegenwoordiger Master Lennard Heskes (6de dan) uitgenodigd. Allereerst werden alle gup-graden één voor één naar voren geroepen om hun band in ontvangst te nemen. Jarige Jessica (14) kreeg vanuit het examenpanel voor haar consistente uitvoeren van de technieken, houding en doorzettingsvermogen een award uitgereikt.

Ten slotte was het de beurt aan Jasper en Sander om naar voren te komen en kregen zij uit handen van Master Heskes hun diploma’s en mocht ik hen de 3de dan omknopen. Een bijzonder moment voor onze dojang de 2 eerste kandidaat masters. Ook was ik zeer verheugd dat 3 oud- zwarte banders Chantal (2de dan), Ed (1ste dan) en Joey (1ste dan) langskwamen om hun felicitaties over te brengen. Mooi om te zien hoe onze dojang na 14 jaar zoveel nu 20 dan-graden heeft voortgebracht.

Geen reacties op "38ste gup graad examens"