Grootmeester GM Strong

GMStrongGrandmaster Strong’s martial arts carrière begon in 1964 in Austin, Texas in de Jhoon Rhee Instituut voor Tae Kwon Do. De martial arts waren erg nieuw voor de VS in de jaren 1960 en uit pure nieuwsgierigheid naar de legendarische prestaties bereikt door martial kunstenaars melde GM Stong zich aan. Met uitzondering van een paar jaar van reizen, heeft hij sinds die tijd de Martial Arts altijd bestudeerd

Na de verhuizing naar Alabama, studeerde GM Strong voor nog eens 10 jaar Tae Kwon Do en behaalde zijn Sam Dan. In de vroege jaren 1980, werd hij lid van de US Tang Soo Do Association en uiteindelijk kreeg zijn Sah Dan Masters rang. Rond het midden van de jaren ‘80 trad hij toe tot de World Tang Soo Do Association. Sinds die tijd is Tang Soo Do de kern van zijn martial arts. Hij heeft ook hapkido, aikijitsu, aikido en shotokan gestudeerd.

Hij is de voorzitter van de WTSDA Membership Committee, en meer dan 20 jaar de voorzitter van de Technische Adviescommissie en lid van de Raad van Bestuur van de WTSDA.

Buiten Tang Soo Do, heeft hij gewerkt als de geograaf-in-residence aan de National Geographic Society en is de coördinator van de Alabama Geographic Alliance, die is aangesloten bij de National Geographic Society. Hij is professor in de geografie en de recente voorzitter van de afdeling Geografie aan de Universiteit van Noord-Alabama.

Grandmaster Strong is getest en werd bekroond met de rang van 8ste Dan in de WTSDA en welke werd gepresenteerd door Grandmaster Beaudoin op de World Championships van 2014 in Greensboro ‘North Carolina.