Embleem

 

Letterlijk vertaald betekent Ki: lucht. Echter Ki gaat verder. Vanuit de Oosterse filosofie is Ki allesomvattend, de kracht waaruit alles ontstaat, Ki is energie.

Kong is het Koreaanse woord voor oefening. De samenvoeging Ki Kong is: door oefening zowel geestelijke- als lichamelijke gezondheid en zelfverdediging verbeteren.

Daarnaast is Ki belangrijk binnen  Tang Soo Do, de Koreaanse krijgskunst die wij beoefenen. Bijvoorbeeld een Ki Hap – de bekende (karate) schreeuw – is een bundeling van kracht en energie op één punt. Dojang Ki Kong wil iedere beoefenaar helpen het maximale uit zichzelf te halen. Dit door oefening de eigen Ki (energie) te leren kennen en beheersen.

De tijger symboliseert lenigheid, kracht en souplesse. De Rode Cirkel symboliseert eenheid en vriendschap. De onderste band symboliseert de mastergraad; het uiteindelijke doel van iedere Ki Konger.

Het Um en Yang teken staat voor het universele concept van tegengestelde en elkaar aanvullende krachten. Tevens het centrale symbool van de Koreaanse vlag, het land waar Tang Soo Do oorspronkelijk vandaan komt. Het Um en Yang teken staat in het midden van het embleem en daarmee symboliseert het de zon; bron van energie (Ki).