Curriculum J.C. Shin

GMShin9-7-2012-9

Dojang Ki Kong is aangesloten bij Tang Soo Do Nederland en wij volgen tijdens onze lessen de leer van Grootmeester Jae Chul Shin.

Grootmeester Jae C. Shin is de stichter van de Wereld Tang Soo Do Associatie en is een van de leidende figuren in gevechtskunsten van de wereld. Hij werd in 1936 in Korea geboren, en begon z’n lange en voortreffelijke carrière in de gevechtskunsten toen hij 12 jaar was. Gedurende zijn jeugdperiode inspireerde een onbekende monnik hem, waardoor hij gevechtskunsten wilde leren. Later ging hij naar het centrale trainingsinstituut “Seoul Moo Duk Kwan” en begon serieus te studeren bij Meester Hwang Kee, oprichter van het Koreaanse Moo Duk Kwan systeem. Toen hij 1e Dan werd, begon hij al met lesgeven als assistent-instructeur bij hetzelfde sportinstituut. Daarna gaf hij les aan de Koreaanse Universiteit; Seoel centrale Y.M.C.A., verschillende (hoge-)scholen, politie, militaire instituten en in talrijke andere plaatsen. Zijn jarenlange ervaring in lesgeven en zijn extreme toewijding hebben bijgedragen tot zijn wetenschappelijke en unieke methodes van het lesgeven in Tang Soo Do.

Tijdens zijn diensttijd bij de Koreaanse Luchtmacht in het jaar 1958, kreeg hij zijn eerste ervaring met het lesgeven aan Amerikaanse militairen. Nadat hij zijn Meestergraad in politieke wetenschappen aan de Koreaanse Universiteit behaald had, ging hij in 1968 naar de Verenigde Staten om zijn instructies uit te breiden tot buitenlandse leerlingen. In het jaar dat hij naar Amerika kwam eerde het gevechtssportblad Black Belt hem door een vol hoofdstuk aan hem te wijden in het boek “20ste eeuw Krijgers” en hem in het gezelschap te zetten van de meest beroemde gevechtskunst instructeurs ter wereld.

J_C_ShinHij vestigde de U.S. Tang Soo Do Federatie en 1968 in zijn eerst sportschool in Burlington, New Jersey. De organisatie verspreidde zich tot alle delen van Amerika en zelfs daarbuiten gelegen landen. Maar door nieuwe Internationale eisen, moest hij de organisatie herstructureren. Hij creëerde toen de geheel nieuwe World Tang Soo Do Association tezamen met nog 12 andere landen en op 13 november 1982 verklaarde de Hoofdconventie hem tot Grootmeester (8ste dan).

Grootmeester Shin in één van de meest gerespecteerde en bekende Meesters die z’n hele leven heeft toegewijd aan gevechtskunsten. Hij is verantwoordelijk voor training en diplomering van meer dan 5000 Zwarte Band dragers. Zijn zes deskundigheden zijn: zelfverdediging, loopvormen, breektesten, wapens, gezondheidszorg en meditatie. Hij heeft deze verschillende onderdelen samengevoegd in één van de beste en meest effectieve gevechtskunst, het Wereld Tang Soo Do systeem.

Behalve dat hij gedisciplineerde en keiharde training en exact uitgevoerde technieken eist, heeft hij er altijd op gewezen dat de ware waarde van de beoefening van de gevechtskunsten ligt in de toepassing in ons dagelijks leven. Het lesgeven aan kinderen is de favoriete bezigheid van de Grootmeester geworden. Hij is daarin een echte expert geworden. Zijn advies aan Zwarte Band Instructeurs is een goed advies voor alle leraren. “Wanneer men zijn kunnen als instructeur bekijkt, dient men de manieren van de jonge leerlingen te overzien, hun gedrag, schoolrapporten en hun lichamelijke conditie. Hun vooruitgang dient het eigen kunnen te weerspiegelen. “

Grootmeester Jae Chul Shin, stichter van de World Tang Soo Do Association, is een waar leider, leraar, meester onder meesters en humanist.