Gup graad examens

Geschatte leestijd:1 min., 43 sec.

Het beloofde deze zaterdag in juni een bijzondere dag te worden voor de 28 kandidaten die examen gingen doen voor hun volgende graduatie. Het eerste examen startte al om 08:15u en Alená, Nazir (jarige) Nick, Olivia, Henk, Leon en Thijs stonden helemaal klaar voor hun allereerste examen witte-band / zwarte streep (9 de gup). Alle verplichten onderdelen werden langsgelopen en 1,5u later werd hun nieuwe graduatie uitgereikt. Waarbij Alená, Nazir en Nick zelfs een oranje band (8ste gup) kregen uitgereikt omdat zij deze technieken volgens het panel voldoende beheerste.

In groep 2 gingen Rianne, Nicole, Jet, Stef op voor groen-wit 5de gup). Joshua en Niels toonde hun kennis voor groene band (6de gup) en Gabriella en Koos lieten zien dat zij de stof tot oranje-wit (7de gup) beheerste. Allen kandidaten slaagde.

Tot slot was er de laatste groep. In de komende 4 uur moesten deze kandidaten tonen dat zij de stof voor hun graduatie in voldoende mate beheerste. De energie in de groep was groot en de Ki hap’s waren in de wijde omgeving rond de dojang te horen. Wietske deed er alles aan om haar kandidaat zwarte band (cho dan bo) binnen te halen. Mathias net hersteld van corona vocht voor rood/wit (1ste gup). De dames Rosalie en Juud lieten zien alles onder de knie te hebben voor rode band (2de gup). Terwijl Sven, Cas, Ruben en Jun toonde wat zij in hun mars hadden voor bruin/wit (3de gup). Ten slotte waren Leroy, Pauline en Linda in staat hun kennis t/m bruine band (4de gup) te demonstreren. Het maakte het examenpanel onder leiding van Master Richard Suijker (5de dan), de 2de danners Guido, Petra, Mirte en Astrid en 1 ste danners Bert en William bijzonder trots dat de leerlingen wederom een stapje verder hadden gezet in hun TSD carrière. Ook 1ste danner Alexander (15) maakte zijn debuut tijdens dit examen door als conducteur op te treden. Al met al kunnen we terugkijken op een mooie Tang Soo Do Examen dag. Alle kandidaten van harte gefeliciteerd.

Geen reacties op "Gup graad examens"