Gup-graad examens

Geschatte leestijd:1 min., 38 sec.

Op zaterdag 15 april was het al vroeg een drukte van belang in onze dojang. In 4 groepen werd examen gedaan, eerst door de tiny tigers. Onder leiding van Mirte, Petra en Bert lieten de jongste Tang Soo Do beoefenaren Yael, Xander, Lou, Bram, Imran, Lenn, Elay en Daantje hun vaardigheden zien in trappen, stoten, verdediging, sparren en loopvorm. Super om te zien hoe deze kids zich de afgelopen maanden hebben ontwikkeld. Dit belooft wat voor de toekomst.

Daarna was het de buurt aan oranje band-kandidaten Thijs, Luuk, Pim, Joline, Anastaiia, Alina en Mike en oranje-wit kandidaten Leon, Henk, Olivia, Tala en Ahamad de beurt om hun vorderingen te laten zien op alle onderdelen. Ze overtuigde de examencommissie, bij deze gelegenheid bestaande uit Master Richard, 2de danners: Laura, Mirte, Petra en Astrid en 1ste danners: Bert en William van hun kennis en slaagde allen.

De volgende groep bestond uit de 4 kandidaten: Groen-wit kandidaat: Koos, en Groene band kandidaten Gabriella, Aléna en Nazir. Ook zij wisten de examencommissie te overtuigen dat ze het curriculum meer dan voldoende onder de knie hadden.

In de laatste groep stonden de hogere gup-graden voor het examen-panel: Mathias ging op als kandidaat zwarte band (cho-dan-bo), Rosalie voor 1ste gup (rood-wit) en Luuk en Leroy voor bruin-wit, tenslotte Nicole en Jet voor bruine band.

De examencommissie bestond in het middaguur uit Master Richard, 2de danners Petra en Rob, en 1ste danners Bert en William.

Het programma omvatte de basishand en voettechnieken, de combinaties, de loopvormen met en zonder wapens, de standaard 1-stap technieken, het sparren ten 1 en meer tegenstanders, de standaard- als improvisatie bevrijdigingstechnieken. En uiteindelijk ook de breektesten. Alle kandidaten lieten zien uit het juiste TSD hout gesneden te zijn. Ze toonde doorzettingsvermogen en doorstonden de conditietest aan het eind van het examen met verve.

Allen van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat. En examenpanelleden veel dank aan jullie inzet.

Geen reacties op "Gup-graad examens"