Ki Kong Kamp

Geschatte leestijd:4 min., 27 sec.

Wat hebben we geboft in het weekend van 17 t/m 19 september. Onwijs mooi weer voor ons Kamp in Olympische Spelen thema wat we hielden in De Eendenkooi in het Haagse Zuiderpark. Vertrekpunt was onze dojang, tassen in de auto’s en vervolgens onder leiding van de teamcaptains: Floor, Mirte, Joost en William fietsend naar Den Haag.

Voor vertrek informeerde Mirte ons nog over een spel dat we het hele kamp zouden spelen. Ieder kreeg een briefje met de naam van één van de deelnemers. Het was de bedoeling dat als je deze persoon in zijn eentje treft hem of haar tikt met de woorden “ik heb goud gewonnen”. Op dit moment dient hij zijn briefje aan jou te overhandigen, met alle overige namenbriefjes die hij eventueel al heeft verzameld. De deelnemer met de meeste briefjes is winnaar.

Onderweg was nog een intensieve estafette track in natuur speeltuin Groenendaal. Ruim 2 uur na vertrek kwamen de captains met hun groepjes over de streep: Tygo, Jun, Alexander, Petra, Ruben, Mathias, Linda, Jet, Koos, Bert, Sven, Rianne, Leroy en Wietske aan. De overige deelnemers aan het kamp waren: Robin, Marion, Joshua, Joëlla, Cas, Niels en Aléna (deze waren vrijdag of zaterdag met de auto gekomen).

De eerste avond werden de slaapzalen ingericht en werd er door de verschillende teams een fakkel gemaakt om het Olympisch vuur aan te steken. Gelukkig was de brandweer geinformeerd en stond een grote emmer water klaar. Na het ontsteken van de fakkel ging de jonge jeugd naar de slaapzaal en werd door de andere onder leiding van William een olympische quiz gespeeld. De teams “speerwerpen”, “Boksen” en “Touwtrekken” hadden alle vragen goed en waren om beurten ook het snelst met de verschillende opdrachten. Dus na de eerste dag hadden we 3 teams op goud.

Zaterdag om 07:00u werd de groep gewekt en om 07:30u stond ieder in het natte gras te Ki Gongen (een heerlijke manier om wakker te worden). Na ontbijt werd op één van de grasvelden in het Zuiderpark door de zwarte banders les gegeven in verschillende wapens (lange stok, korte stok, zwaard en mes). Tussen lunch en middag activiteit ging bijna de hele groep varen in een bootje, uiteraard was het bootje snel te vol en lagen er meer in de sloot dan op het bootje.

De middag was gevuld met allerlei olympische sporten: Grieks worstelen, Estafette, Speerwerpen en paaltjes voetbal. Uiteindelijk won team “speerwerpen” dit onderdeel.

Vervolgens werd het veld omgebouwd voor het spectaculaire buikschuif honkbal. De spekgladde baan kon eigenlijk alleen maar afgelegd worden door met je buik over de baan te schuiven van zwembadje naar zwembadje. Een super leuk spel en zeker gezien het fantastische weer.

De tafels werden in de avond gevuld met patat, kroketten, frikandellen en kipnuggets en bakken met frisse salade. Ons diner op onze 16de verjaardag (18/9) werd afgesloten met een heerlijk ijsje. Nadat de buiken vol waren werd het gesmokkeld met echte “drugs” in de schermer van het park. Sommige schrokken behoorlijk van boomstronken en beelden die verdacht veel op douaniers leken. En andere bezoekers van het park werden soms ten onrechte aangetikt als smokkelaars. Na al het gesmokkel was het tijd voor drank en chips en werd onder leiding van Mirte het spel “hints” gespeeld. Het ging er fanatiek aan toe. Toen de avond bijna voorbij was werden de 13 plussers gedropt ergens in een bos nabij Ockenburg zo’n 5 km van het kampterrein. De jongere gingen nog even marsmellows roosteren bij het kampvuur. Rond 01:30u kwamen gelukkig alle gedropte weer veilig op het terrein aan. Wederom een leuke dag ten einde.

Zondag staat de eerste uren in het teken van opstaan, ontbijten, tassen inruimen en terrein opruimen. Als alles klaar is gaan we met “walking ki gong” in doodstille meditatie in het Zuiderpark in. Menig voorbij ganger vraagt zich af hoe deze groep zo doodstil naast elkaar zeer geconcentreerd voortbeweegt. Een mooie ervaring om zo bewust bezig te zijn met lopen.

In het volgende uur wordt er voornamelijk gerend tijdens levend stratego. Waarbij de ene groep de vlag van de andere andere probeert te zoeken. Waar niemand het gelukt is om tijdens het spel Joost te tikken, maar hem het wel gelukt is om de vlag te vinden. Zijn broer Floor lukt het in de 2de ronde. Na al dit geren is het tijd voor de lunch, de laatste opruim actie. Het laatste spel balletje trap.

Het kamp werd afgesloten met de bekend making van de winnaars van de diverse spellen. Team “speerwerpen” met als team captain Joost en teamgenoten Ruben, Mathias, Linda, Jet en Marion eindigde op de 1ste plek. Team “boksen” onder leiding van Floor eindigde met teamgenoten: Tygo, Jun, Cas, Alexander en Petra op de 2de plek. Team “Touwtrekken” onder leiding van William eindigde met zijn teamgenoten: Leroy, Koos, Joshua, Niels, Bert en Sven als derde. Het team “Schermen” van Mirte, Aléna, Rianne, Robin, Wietske en Joella sloot de rij. Joost bleek ook het meeste goud gewonnen te hebben bij het rode-draad spel, hij had de meeste paarse kaartjes verzameld.

Hiermee kwam ons kamp ten einde en ging de groep op de fiets terug naar De Lier. Nu gelukkig via de verkorte route. We kunnen terug kijken op een super mooi kamp mede dankzij de inzet tijdens voorbereiding door: Bert, Petra, Mirte, William, Marion en Joëlla. Top!

Geen reacties op "Ki Kong Kamp"