Oliebollentraining 2020

Vandaag dan toch echt de allerlaatste training van het jaar. Niet in de dojang, maar op de speelplaats, die wederom belangeloos ter beschikking was gesteld door de Achtsprong.

In afwijking tot een koude en regenachtige weersverwachting konden we genieten van een heerlijk winterzonnetje. De echte doorzetters: Wietske, Casper, Jesse, Sven, Twan, Cas, Luuk, Stef, Linda, Florian, Rosalie, Juud, Ruben en Niels stonden klaar voor de instructeurs (William en Richard). Na de warming-up was ieder druk met het oefenen van allerlei traptechnieken tegen de klap-kussens. Af en toe werden we opgeschrikt door een echte harde klap van vuurwerk die in de verte werd afgestoken of door Stef die een “gillende keukenmeid” nadeed. De kussens werden afgewisseld met lange stok oefening en de nieuwe loopvorm bong Pyang Ahn E dan hyung stond ook op het programma.

Bij het onderdeel aanval en verdediging werden de blokkers ingezet. Rake klappen werden afgeweerd om vervolgens de tegenaanval in te zetten.

Als laatste onderdeel stonden de korte stokken op het programma. Eerst om de verschillende slagen en verdedigingen tegen elkaar te oefenen en afsluitend nog de 1ste korte stok loopvorm.

De training werd afgesloten met een potje “hollandse leeuwen”.

Natuurlijk kun je geen oliebollentraining hebben zonder oliebol of appelflap deze stonden klaar en konden worden weggespoeld met een heerlijk bekertje chocolade melk of sinasappelsap.

Het was een mooi Tang Soo Do jaar, op naar het volgende. Voor iedereen een mooie jaarwisseling gewenst. Tang Soo!

Geen reacties op "Oliebollentraining 2020"