ONK Hendrik-Ido-Ambacht

Op deze ietwat koude zaterdagochtend 2 april zijn we afgereisd naar Hendrik-Ido-Ambacht. We, William, Thomas, Alexander en Nazir nemen hier na ruim 2 jaar aan wedstrijd loze jaren als dojang deel aan het Open Nederlands Kampioenschap Tang Soo Do. De organisatie was in de vertrouwde handen van dojang Mudjeok e Yong. Master Cees en zijn dochter Master Cheyenne van der Meer hadden niets aan het toeval overgelaten en de sporthal omgebouwd tot een mooie wedstrijdlocatie voor de meer dan 225 deelnemers. De bekers stonden keurig op rij te wachten voor de latere winnaars.

Voor Nazir (13) was het zijn allereerste toernooi en hij mocht uitkomen op de onderdelen sparren, hyungs en breektesten. In de laatste twee onderdelen won hij respectievelijk het zilver en het brons. Een prachtige prestatie.

De 1ste danners William (18), Thomas (18) en Alexander (15) zaten bij elkaar in een poule met de overige deelnemende dan-graden. Zij streden in de poules wapen-hyungs, hyungs en sparren. Bij de wapen-loopvormen wist Alexander het brons te verwerven. Het sparren was voor de mannen anders dan ze gewend waren. Hier het systeem van semi-contact bij 14 jaar en ouder. In wedstrijden van 2 minuten is het doel zoveel mogelijk punten te scoren. Ingedraaide en gesprongen technieken zijn 2 punten waard zijn. Ook blok met een onmiddellijke overname wordt beloond met 2 punten. Dit leverde dynamische wedstrijden op. Het incasseren van semi-contact is bij grote verschillen in lichaamslengte en gewicht een gewenningspunt. De partij tussen William en Thomas liet ziet zien dat je met beheerst contact ook hele mooie dynamische wedstrijden kunt neerzetten. Alexander de jongste en kleinste van het deelnemersveld was met zijn techniek en inzet menig opponent te snel af. Super om te zien dat hij ondanks dat hij af en toe gevloerd werd bij een confrontatie bleef opstaan en zijn eigen spel bleef spelen. De ware TSD mentaliteit: respect, maak af waar je aan begint en kies weloverwogen je handelswijze waar je trouw blijft aan jezelf.

Al met al een prachtige dag waar we veel nieuwe mensen hebben leren kennen met dezelfde passie voor onze prachtige krijgskunst Tang Soo Do. We kijken uit naar ons volgende event in Enschede, waar het DGMA international Tang Soo Do Championship wordt georganiseerd onder leiding van Master Oliver de Guzman. Tang Soo!

Voor video’s zie onze facebook pagina: Facebook

Geen reacties op "ONK Hendrik-Ido-Ambacht"