Ultimated Challenge

Al met al een bijzonder seizoen met de Corona Pandemie. Eerst vanaf half maart video lessen i.p.v. lessen in onze dojang. Vervolgens vanaf begin juni buiten trainen op de speelplaats achter onze vertrouwde dojang. En dan ook nog meedoen aan de 1ste Ultimated Challenge. Een event om te toetsen hoever je bent gevorderd richting je reis richting zwarte band.

Bij Tang Soo Do gaat het niet om hoe hoog je kunt schoppen, of hoe sterk je bent, of hoe perfect je loopvorm loopt. Het gaat erom dat je jouw lichaam en geest traint jezelf te verdedigen. En iedereen is in staat dit te doen. En als je wekelijks en liefst dagelijks uitvoering geeft om dat doel te bereiken, zal je merken dat jouw uitstraling veranderd. Je lichaam sterk genoeg is en je mind-set gevoed wordt door zelfvertrouwen. En dit is jouw belangrijkste “wapen”. Dit heeft ook weer zijn invloed op hoe effectief je technieken uitvoert en loopvormen beleeft.

In de Ultimated Challenge laat de kandidaat zien wat ze in hun mars hebben op vele onderdelen: Conditie, Theorie, Inzet, Concentratie vermogen, lenigheid, het geven van Ki Hap, basis hand- en voettechnieken, combinatie hand- en voettechnieken, gesprongen trappen, WTSDA hand-, voet- en bevrijdingstechnieken, loopvormen met en zonder wapens, sparren en breektesten.

Onder de stralende zon, behalve dan het 1ste examen uur toen we werden overvallen door een fikse regenbui, legde de circa 30 deelnemers deze proeve van bekwaamheid af. Dit gerepresenteerd door een aantal 1 of meer te behalen “duimpjes”:

  • 1 duimpje: Een hele goede 1ste poging. We gaan tijdens de lessen speciaal op dit onderdeel oefenen, zodat je hier tijdens de challenge week zekers 2 duimpjes voor krijgt.
  • 2 duimpjes: Netjes, je hebt de techniek voldoende onder controle. Hou dit vol tijdens de challenge week, dan ben je zo goed als verzekerd van je volgende stap richting zwarte band.
  • 3 duimpjes: Super, je bent goed op weg richting zwarte band, jouw uitdaging is dit niveau vast te houden en verder te gaan in jouw weg naar perfectie.

Iedere kandidaat ontving aan het eind van de challenge een handdoek en een streep aan de rechterzijde van de band ten teken dat ze halverwege de finale test zijn gekomen. Heel goed gedaan: Leroy, Nicole, Yalenka, Joshua, Tygo, Jesse, Cas, Luuk, Ruben, Jun, Pauline, Imke, Linda, Lars, Jet, Nova, Bert, William, Alexander, Robin, Ornella, Wietske, Mathias, Marion, Rosalie, Juud, Sven en Casper.

En natuurlijk nog een speciale vermelding van Bert, William en Alexander. Zij zouden eigenlijk in juni hun zwarte band examen doen, echter Covid-19 stak daar een stokje voor. Onverkort blijven ze door trainen en lieten tijdens deze challenge nogmaals zien dat ze er meer dan klaar voor zijn. Pre-test in september ze zijn er klaar voor!

Ook dank aan het Panel: Sander, Guido, Floor, Petra, Floor, Mirte, Joost, Astrid en Rob.

En natuurlijk dank aan Marion en Ruud voor de perfect georganiseerd barbecue.

Geen reacties op "Ultimated Challenge"