Pietentraining

– Mirte Hogendoorn (instructeur 2de dan) –

In de sinterklaastijd krijgen wij altijd speciale vrienden uit Spanje op bezoek. En ook dit jaar kwamen onze lieve vrienden, de pieten, weer gezellig een uurtje mee trainen. En wat was dat leuk zeg! Na dat de pieten zichzelf op strooiende wijze binnen hadden gelaten gingen we eens kijken of deze pieten wel een beetje lenig waren. We gingen dit natuurlijk testen door trappen te maken die helemaal boven ons hoofd waren! De pieten wisten natuurlijk niet zo goed wat ze moesten doen, maar gelukkig hadden ze een hele groep vol met kinderen waarbij ze konden afkijken!

Vervolgens gingen we met de pieten vast een keer de eerste loopvorm lopen. Dat bleek voor de pieten een hele uitdaging te zijn. Ze moesten draaien, schoppen, stoten, blokkeren en natuurlijk ook letten op de standen! Soms maakte de piet wel eens een foutje, maar dan zeiden de kinderen meteen tegen de piet: ‘pssttt piet, je staat met je verkeerde been voor!’.

Na het oefenen van de loopvormen gingen we met de korte stokken aan de slag. Dit was niet alleen spannend voor de pieten, maar ook voor de kinderen. Tijdens de oefeningen was iedereen heel geconcentreerd bezig met het aanvallen en verdedigen en de pieten deden het ook heel goed!

We wilden toch nog wel even zien hoe hard de pieten eigenlijk konden schoppen, dus gingen we tegen de grote kussens aan trappen. Om het de pieten extra moeilijk te maken waren dit natuurlijk de gesprongen schoppen. Nadat de trap was voorgedaan, ging iedereen het om de beurt proberen. Nog niet elke piet snapte meteen wat hij moest doen, dus was het maar goed dat de kinderen het helemaal niet erg vonden om nog even voor te doen!

Als laatste onderdeel gingen we nog een keer de eerste loopvorm lopen. Eerst op tel en daarna op eigen tel. Maar wat gebeurde er? De kinderen wisten de eerste loopvorm al zo goed, dat ze veel te snel gingen! De pieten konden ze eigenlijk niet meer bijhouden. Gelukkig voor de pieten, gingen we de loopvorm daarna nog een keer lopen, maar dan een stukje langzamer. Deze keer konden de pieten het gelukkig wel bijhouden.

We dachten allemaal dat de les nu klaar was, maar de pieten bleken nog wat lekkers te hebben meegenomen! Dit waren hele grote speculaaspoppen van wel 50 cm!! Op deze speculaaspoppen stonden hele mooie foto’s van de pieten trainingen van eerdere jaren en natuurlijk het Ki Kong logo.

Al met al was het een hele leuke training! Volgend jaar mogen onze lieve vrienden uit Spanje zeker nog een keer langskomen!

1 Reply op "Pietentraining"

  • comment-avatar
    Petra
    29 november 2020 (12:50)

    Het was super gezellig!