Guido 3de dan en Alexander 2de dan

Geschatte leestijd:1 min., 10 sec.

Zaterdag 3 december was voor Guido (22) en Alexander (15) de dag om het examen af te leggen voor un volgende dan-graad. Het examen panel bestond uit Master Sjef Lamens (6de dan) en de 5de danners Master Richard Suijker en Master Remy de Kooter en 4de dan Sjoerd Robijn. De kandidaten werden aangemoedigd en ondersteund door een groep zwarte banders vanuit Ki Kong en Chung Shin.

De kandidaten doorstonden de pittige warming-up waarin ook de algemene conditie werd getest glansrijk. De diverse hand- en voetcombinaties werden vlot afgewerkt. Op de Kee Cho en Sae Kye vormen na werden alle loopvormen met en zonder wapen in totaal voor 2de dan: 24 / 3de dan: 28 gedemonstreerd door de kandidaten. Ook de andere onderdelen als 1-staps, ho sin sul tegen meerdere aanvallers en het sparren kwamen aan bod. Tegen het eind van het examen moet 4 kilometer hardlopend worden afgelegd. En stond na ontvangst op de dojang nog 3 onderdelen op stapel: het sparren tegen 1 en meerdere tegenstanders, de Shi Bum Hyung (een door de kandidaten zelfbedachte loopvorm) en de breektesten op het programma.

Na een ruim 4 uur durend examen kregen de kandidaten uit handen van Master Lamens de uitnodiging in handen om op 17 december hun nieuwe band in ontvangst te nemen.

Super goed gedaan Guido en Alexander, wij Ki Kongers en ik als instructeur zijn bijzonder trots op jullie prestaties.

Geen reacties op "Guido 3de dan en Alexander 2de dan"