Gup-graad examens

Geschatte leestijd:1 min., 43 sec.

Op deze dag vond het gup-graad examen Tang Soo Do plaats in onze dojang in De Lier. In de vroege ochtend stonden de Tiny Tigers Tjess, Xander, Lou, Bram, Yael, Imran, Lenn, Elay en Daantje al klaar om aan hun examen deel te nemen. Onder enthousiaste begeleiding van instructeurs Petra, Bert en Mirte werden verschillende thema’s behandeld, waaronder structuur, vertrouwen, samenwerken, behendigheid, evenwicht, lenigheid, reactiesnelheid, kracht en staan en contact met de grond (valbreken). Binnen deze thema’s moesten de kinderen diverse Tang Soo Do technieken laten zien. Het examen verliep succesvol en Imran, Lenn, Elay en Daantje zullen in het nieuwe seizoen doorstromen naar de jeugdgroep.

Na het examen van de Tiny Tigers was het de beurt aan Nick, die zijn groene band behaalde, en Thijs, Luuk, Pim, Joline, Anastasiia, Alina en Mike, die streefden naar hun oranje-witte band. Zij toonden hun vorderingen op het gebied van lenigheid, hand- en voettechnieken, 1-stapstechnieken, hyungs, Special Ho-Sin-Sul (verdediging tegen blokkers), Dae Ryun (sparren) en Kyuck Pa (breektesten). Als afsluiting van het examen moesten alle kandidaten een 5 minuten durende conditietest afleggen. Onder het toeziend oog van het examenpanel, bestaande uit Master Richard (5de dan), 3de dan Guido, 2de dans Laura, Petera en Mirte, en 1ste dan Bert, slaagden alle kandidaten met succes voor hun examen.

Als laatste waren Ruben, Sven en Jun aan de beurt voor hun 2de gup (rode band) examen, terwijl Pauline en Linda streefden naar hun 3de gup (bruine-band-witte streep) en Rianne, Stef en Joshua hun 4de gup (bruin) wilden behalen. Zij werden getest op de verplichte onderdelen en moesten ook de Moogi Sul Hyung uitvoeren, waarbij ze lange en korte stokken gebruikten. Na een intensief examen van 4 uur slaagden zij allen glansrijk. Ze lieten zien dat ze grote vorderingen hadden gemaakt in hun techniek en toonden een uitstekende Tang Soo Do spirit, wat vooral bewonderenswaardig was gezien de warme weersomstandigheden.

Namens iedereen feliciteren we alle geslaagden van harte. Jullie hebben hard gewerkt en deze rust hebben jullie meer dan verdiend. Geniet ervan!-

Geen reacties op "Gup-graad examens"