2de dan examen Mees

Geschatte leestijd:2 min., 6 sec.

2de dan examen Mees

Op zaterdag 24 juni was het dan eindelijk zover voor Mees (18). In zijn eentje stond hij klaar in de bloedhitte van de Lierse dojang om zijn 2de dan examen af te leggen. Het examenpanel, bestaande uit Master Sjef Lamens (6de dan), Master Sjoerd Robijn (4de dan) en ik als zijn instructeur, onderwierp Mees aan een pittige warming-up voordat de eigenlijke test begon.

In het publiek werd Mees ondersteund door zijn ouders en zusje en door 2de danners Floor, Petra, Rob en Alexander en 1ste danners William, Thomas en Bert. Ook vanuit de gupgraden waren Nicole, Gabriela en Luuk erbij.

Het examen begon met verschillende combinaties van hand-, voet- en handvoettechnieken. Mees moest deze combinaties nauwkeurig uitvoeren onder het toeziend oog van het panel. Vervolgens moest hij alle loopvormen demonstreren, zowel zonder als met wapens zoals een mes, zwaard, wandelstok en korte stok. Mees liet ook zijn zelfontwikkelde loopvorm zien, wat getuigde van zijn creativiteit en inzet.

Samen met Floor (2de dan) voerde Mees de 1-staps sparringstechnieken uit. Hierbij werden niet alleen zijn technische vaardigheden getoetst, maar ook zijn timing, focus en souplesse. Mees liet zien dat hij deze aspecten goed beheerste. De gesprongen trappen, waar Tang Soo Do om bekend staat, werden ook van Mees gevraagd en hij voerde ze met succes uit.

In het volgende onderdeel van het examen gingen Mees, Thomas en Floor samen hardlopen naar de IJsvereniging “Hard als die gaat”. Tijdens deze gezamenlijke activiteit namen ze een aantal foto’s. Na afloop keerden ze gezamenlijk terug naar de dojang onder luid gezang van het Tang Soo Do-lied. Het hardloop tenue werd vervolgens verruild voor het do bokh en de sparringsuitrusting.

Mees stond klaar voor de sparringsoefeningen met tegenstanders Alexander, Floor en Rob, die allen de 2de dan bezitten. Hij voerde één-op-één sparringspartijen, 1-op-2 en 1-op-3 partijen uit, waarin hij zijn technische vaardigheden duidelijk demonstreerde.

Tot slot volgden de breektesten. Mees moest verschillende onderdelen breken, waaronder de speedbreek en powerbreek met zowel handen als voeten, en het doorslaan van 2 gibo-blokken. Het examenpanel was onder de indruk van Mees’ prestaties en feliciteerde hem met het behalen van zijn 2de dan. De officiële uitreiking zal plaatsvinden volgende week.

Mees kan trots zijn op zijn harde werk en toewijding tijdens het examen. Zijn 2de dan is een welverdiende beloning voor zijn inzet en vaardigheden in het beoefenen van Tang Soo Do. We wensen hem veel succes en groei in zijn verdere ontwikkeling binnen deze mooie krijgskunst.

Geen reacties op "2de dan examen Mees"