Ki Kong tekent Westlands Sport akkoord

Zondagmiddag 27 september was Dojang Ki Kong, net als vele andere verenigingen uit het Westland, aanwezig bij de officiële ondertekening van het Sportakkoord Westland op het sportcomplex van Quintus. Na een halfuur socializen sprak wethouder Pieter Varekamp ons toe met een inleidende speech over de recente ontwikkelingen m.b.t. sport in het Westland. Hierna sprak hij over de inhoud van het nieuwe sportakkoord. De volgende vier elementen vormen de kern van het akkoord: Inclusief sporten en bewegen, vitale sport- en beweegaanbieders, positieve sportcultuur en motorisch vaardig in bewegen. Deze vier elementen zijn verdeeld in vier aparte werkgroepen. In deze werkgroepen wordt er gediscussieerd en samengewerkt om deze kernen van sport in het Westland te verbeteren.

                Wij als Dojang Ki Kong zijn in de derde werkgroep van positieve sportcultuur ingedeeld. Hoewel wij natuurlijk alle kernen bevorderen als vereniging, kunnen wij in het bijzonder veel toevoegen aan de positieve sportcultuur. Als vereniging kunnen we onze eigen waardes van Tang Soo Do introduceren. Zoals bekend, kan iedereen Tang Soo Do beoefenen ongeacht leeftijd, achtergrond en/of handicap. Daarnaast staan loyaliteit, discipline en respect bij Tang Soo Do hoog in het vaandel. Niet alleen wordt dit tijdens de les toegepast, maar ook juist buiten de zaal. Op deze manier hopen wij met onze filosofie de samenleving een stukje te verbeteren.

                Na de speech van de wethouder werden door alle afgevaardigden het Westlands Sportakkoord één voor één ondertekend. Nadat iedereen zijn handtekening had gezet, werden er nog foto’s gemaakt on de ceremonie officieel af te sluiten. Nu is het tijd om de plannen in realiteit uit te voeren. Wij zijn als vereniging erg benieuwd naar dit proces en kijken uit naar de uiteindelijke resultaten!

Geen reacties op "Ki Kong tekent Westlands Sport akkoord"