Wapen / Hyung dag TSDN

Wat een bijzondere dag. Ruim 25 jaar beoefen ik nu de mooie krijgskunst Tang Soo Do. In de jaren ’90 bij de WTSDA, vervolgens in november 1999 de overstap naar de ITSDF onder leiding van GM Lee. Om in januari 2005 weer terug te keren bij de WTSDA van GM Jae Chul Shin. In al die jaren heb ik heel veel mensen zien komen, maar ook zien gaan.

Na elkaar 5 jaar uit het oog te zijn verloren ben ik weer gaan trainen bij mijn vertrouwde instructeur Master Sjef Lamens en ben ik daarmee onderdeel van Tang Soo Do Nederland geworden. Hiermee sla ik een nieuwe weg in, met vele uitdagingen, want naast alle vertrouwde technieken en loopvormen uit de nalatenschap van GM Shin, zal ik in korte tijd 12 nieuwe loopvormen leren. Super om weer zo bezig te zijn met Tang Soo Do. Ik ben ook bijzonder blij en trots dat al mijn leerlingen me volgen in deze belangrijke stap.

Aansluiten bij een nieuwe organisatie, bekent ook afscheid nemen van de WTSDA en van mijn trainingsmaten van het eerste uur: Master Heskes, Master Javid, Master Lee, Master Van Slooten, Master Mikkers en Master Narsing. Ik wil hen hartelijk danken voor de vele mooie herinneringen die we met elkaar mochten maken. Daarnaast neem ik ook afscheid van de vele dan- en gupgraden met wie ik de laatste jaren samen heb mogen trainen en les heb mogen geven. Ook neem ik afscheid van de vele gewaardeerde time- en scorekeepers en andere vrijwilligers bij de talloze wedstrijden en events die ik mede mocht organiseren de voorbije 20 jaar. Het was mij een eer en genoegen met jullie samen te mogen werken. Ik wil jullie danken voor al je inzet en toewijding om onze mooie krijgskunst Tang Soo Do te promoten en vergroten. Heel veel succes in de toekomst. En weet mijn dat mijn deur nog net zo openstaat als voorheen.

Zoals de traditie voorschrijft, lever je als Master je titel in bij de Grootmeester / Organisatie van wie je deze hebt ontvangen. Dit heb ik afgelopen dinsdag gedaan bij GM Strong.

Master Lamens (6de dan) was het die mij in 2012 heeft voorgedragen voor de Master-graad. Deze mocht ik in juni 2013 tijdens het EK in Munchen in ontvangst nemen van GM Beaudoin. Gister was ik blij verrast dat mijn master titel ook bij TSDN werd erkend.

Samen met een kleine afvaardiging van onze leerlingen: Jasper, Petra, Mirte, William, Thomas, John, Ruben, Anja, Rianne en Jet waren we afgereisd naar Bergschenhoek voor de kennismaking met de masters van TSDN: Master Sjef, Master Anita Lamens, Master Jori Vermeulen, Master Remi de Kooter en Master Sjoerd Robijn. Gelijk behoorlijk aan de bak met maar liefst 5 nieuwe loopvormen in de buitenlucht onder een heerlijke herfst zonnetje. Super om zo bezig te zijn met elkaar. Hieronder een korte foto impressie. Voor nog meer foto’s check fb:

Geen reacties op "Wapen / Hyung dag TSDN"