🥋 Gup-graad Examen brengt Jonge Krijgers in Tang Soo Do samen! 🥋

Geschatte leestijd:3 min., 21 sec.

Afgelopen weekend was een dag vol energie, inzet en doorzettingsvermogen, want het Gup-graad examen bracht jonge krijgers van alle leeftijden bij elkaar om hun vaardigheden te laten zien. Laten we eens kijken hoe deze opwindende dag verliep!

We begonnen het examen met onze dappere Tiny Tigers: Bram, Tjes, Lou en Alexander, kids van 5 en 6 jaar oud. Ze begonnen met een grondige warming-up en toonden vervolgens hun precisie door hun traptechnieken met uiterste nauwkeurigheid uit te voeren op een doel. Op meer dan een meter boven de grond lieten ze hun basis schop technieken zien, vergezeld van elegante koprollen.
Deze koprollen waren niet alleen indrukwekkend, maar ook handig om snel afstanden te overbruggen voordat ze planken doortrappen of doorklieven.

Deze jonge talenten verrasten ons verder met hun vaardigheden in Dae Ryun (sparringsvorm) en zelfverdediging, terwijl ze elkaar in een speelse wedstrijd uitdaagden door middel van beenkracht en het beschermen van hun β€œbezit”. De jongste deelnemers lieten zien dat ze in staat waren zichzelf effectief te verdedigen en hun grenzen te stellen.

Onze felicitaties gaan uit naar Tjes, Bram, Alexander en Lou, die hun inzet beloond zagen worden met respectievelijk een witte band met een gele streep, een groene streep en een bruine streep. Geweldig gedaan!

Na de Tiny Tigers was het de beurt aan de 7-jarigen Imran, Lenn, Elay en Daantje om de oranje band te verdienen. Jake, een 8-jarige, ging voor wit-zwart, terwijl de tieners Kira ging voor oranje en Luuk, Henk, Anastasiia en Mike vastberaden op weg waren naar de groene band.

De test begon met een intensieve warming-up en snel ging het verder met basis hand- en voettechnieken, gevolgd door de 1-staps hand- en voettechnieken. Vervolgens werden alle loopvormen (hyungs) zonder wapens gedemonstreerd. Ho Sin Sul (bevrijdingstechnieken) testte hun vermogen om zich tegen verschillende aanvallen te verdedigen.

De energie bereikte een hoogtepunt met de Ki Haps (TSD/karate-schreeuw), die de deelnemers extra kracht gaf om hun technieken effectief uit te voeren. Voor de groene band kandidaten was er de uitdaging van Bong Hyung Il-bu, waarbij ze hun vaardigheden met de lange stok moesten tonen.

Vervolgens stond zelfverdediging tegen verschillende aanvallen met blokkers op het programma, waarmee werd getest hoe snel en gecontroleerd ze zichzelf konden verdedigen. Het sparren (Dae Ryun) vond plaats in verschillende rondes met handen, voeten, blokkeringen, en sprongtechnieken, culminerend in een combinatie van alles.

Maar de meest indrukwekkende prestatie was de breektest, waarbij de kandidaten op hun eigen niveau een plank met een hand- en voettechniek moesten breken.

Na al deze inspanning volgde de traditionele conditietest, waaruit bleek dat de groep nog steeds energiek was, net als de krijgers uit de oudheid die altijd paraat moesten zijn. Opgeven was geen optie!

Het hoogtepunt van de dag was dat ALLE kandidaten slaagden voor hun examen, wat een ongelooflijke prestatie is! De examinatoren en toeschouwers waren diep onder de indruk van hun vastberadenheid en vaardigheden.

Na een welverdiende lunchpauze voor de examinatoren (Rob, Petra, Bert en William), was het de beurt aan de kandidaten voor het zwarte band examen. Rosalie, Yun, Luuk, Jet en Koos hadden maandenlang hard getraind en bereidden zich voor op deze uitdagende test.

Het praktische deel was een ware uitdaging, met complexere combinaties en een grotere hoeveelheid uit te voeren hyungs. Rosalie, die op weg was naar Cho Dan Bo (kandidaat zwarte band), toonde indrukwekkend 9 loopvormen zonder wapens en 3 met lange stok, 2 met korte stok en 1 met wandelstok. Ze stond tegenover 3 tegenstanders in het sparren, wat haar vastberadenheid en bekwaamheid benadrukte.

De lijst met breektesten was indrukwekkend, met verschillende technieken die moesten worden gedemonstreerd, en Rosalie doorstond alles met glans!

Alle kandidaten van dit derde examen slaagden met vlag en wimpel, en ze toonden zich als ware krijgers tijdens de test.

Dit evenement was een groot succes, en we zijn trots op al onze Ki Kongers voor hun toewijding, moed en prestaties. We kijken uit naar de volgende uitdagingen en successen die voor ons liggen!

Geen reacties op "🥋 Gup-graad Examen brengt Jonge Krijgers in Tang Soo Do samen! 🥋"