49ste Gup-graad examens op 13 april 2024:

Geschatte leestijd:2 min., 30 sec.

In de vroege ochtenduren begon een sfeer van opwinding zich langzaam te verspreiden in Dojang ‘t Achterlaantje in De Lier, toen de eerste jonge krijgers binnendruppelden, klaar om hun vaardigheden te tonen tijdens de 49ste Gup-graad examens. Hoewel het tiny tiger examen officieel om 08:30 uur zou starten, waren de eerste glimpen van vastberadenheid al zichtbaar om 08:00 uur. Onder de bemoedigende leiding van Petra en Bert betraden de Tiny Tigers de mat, vastbesloten om te laten zien wat ze in huis hadden.

Met een mix van zenuwen en vastberadenheid lieten de jonge krijgers zien dat ze uitstekend in staat waren om hun evenwicht te bewaren tijdens het uitvoeren van schoppen op de gele evenwichtsbalk, en dat ze zichzelf behendig en lenig konden verdedigen. Met elke beweging toonden ze niet alleen fysieke kracht, maar ook mentale focus en discipline. Het eerste deel van het examen, gericht op de basistechnieken, werd met vlag en wimpel doorstaan door alle Tiny Tigers.

Lou behaalde een blauwe streep op haar witte band, Xander en Yael behaalden beide een bruine streep, Alexander werd beloond met een groene streep, en Xem, Brad en Jack ontvingen hun eerste gele streep.

Het momentum van de ochtend zette zich voort toen de kandidaten voor wit-zwart tot groene band hun opwachting maakten op de mat. Voor Ruben, Jake en David was dit hun allereerste examen, terwijl Imran, Jake en Kira opgingen voor oranje-wit en Alina, Joline en Thijs hun vorderingen toonden om bevorderd te worden tot groene band.

Onder het kritische oog van het examenpanel, bestaande uit 2de danners Laura, Petra, Astrid en 1ste danners Bert en William, doorstonden de kandidaten verschillende proeven van bekwaamheid.

Van enkelvoudige hand- en voettechnieken tot complexe één-stapstechnieken, de kandidaten toonden hun beheersing van de technieken. De loopvormen werden met enthousiasme uitgevoerd, en de bevrijdingstechnieken werden met vastberadenheid toegepast, elke ki-hap doordrenkt met concentratie en kracht. Zelfs tijdens de confrontaties van het sparren en de uitdagende breektesten, bleven de kandidaten standvastig en vastberaden. Ze bleken zelfs nog voldoende energie voor de traditionele afsluiting van het examen met een conditietest.

Naarmate de dag vorderde, werden de uitdagingen groter voor degenen die streefden naar hogere graden. Luuk, Aléna, Mike en Gabriela toonden hun kennis om in aanmerking te komen voor 5de gup (groene band met een witte streep), terwijl Nicole, Stef en Joshua hun vorderingen toonden voor 3de gup (bruine band met een witte streep).

Het hoogtepunt van het examen kwam met de verrassingsaanvallen, waar de kandidaten hun vermogen om onder druk te presteren moesten laten zien. Met een mix van strategie en vastberadenheid wisten ze elke uitdaging te overwinnen.

Aan het einde van de dag werden alle 23 kandidaten beloond voor hun inspanningen. Het examenpanel werd hartelijk bedankt voor hun toewijding en begeleiding gedurende de dag. Het was een dag van triomf, waar elke kandidaat zijn of haar grenzen verlegde en bewees dat doorzettingsvermogen en toewijding de sleutels zijn tot succes in de eeuwenoude krijgskunst Tang Soo Do.

Geen reacties op "49ste Gup-graad examens op 13 april 2024:"