Joline (9) Schittert op Werelds Tang Soo Do Toernooi in Zevenhuizen!”

Geschatte leestijd:1 min., 37 sec.

Op zaterdag 11 november vond het 19de Tang Soo Do toernooi plaats bij ATO in Zevenhuizen, een spektakel dat alle verwachtingen overtrof. Met meer dan 250 deelnemers vanuit alle hoeken van Nederland en zelfs internationale vertegenwoordiging uit landen als Polen en de Verenigde Staten, was dit toernooi een ware martial arts extravaganza!

De legendarische Grandmaster Tores uit de Verenigde Staten voegde een extra dosis prestige toe aan het evenement. Onze eigen dojang leverde een indrukwekkende line-up van getalenteerde martial artists, waaronder 2de danners Petra en Alexander, 1ste danners Bert en Thomas, Cho-dan-bo’s Wietske en Mathias, bruine band Stef, Groene-banders Koos en Aléna, en oranje banders Tala, Henk en Joline. Als kers op de taart diende Floor als scheidsrechter, terwijl de herstellende William zijn skills als timekeeper vertoonde.

De deelnemers streden op diverse fronten, van hyung (loopvormen) tot moogi sul hyung (wapenloopvormen met stok, zwaard, mes of wandelstok) en dea ryun (wedstrijd sparren). Dit jaar werd zelfs het spannende onderdeel extreem kyucka pa (breekteksten) geïntroduceerd, waarbij deelnemers drie planken moesten doorbreken. Het was een indrukwekkende show van kracht en vaardigheid.

Het hoogtepunt van de dag was ongetwijfeld de prestatie van onze jongste deelnemer, de negenjarige Joline, die het goud veroverde bij het onderdeel hyung. Maar ook bij moogi sul werden er prijzen binnengehaald: Alexander ging naar huis met het zilver, terwijl Petra en Tala het brons in hun poules veroverden. Henk mocht trots zijn op zijn bronzen medaille bij dea ryun.

Dit toernooi was niet alleen een strijd om medailles, maar ook een viering van vriendschap en het delen van ervaringen. Alle deelnemers gingen naar huis met nieuwe vriendschappen en waardevolle herinneringen, wat de kracht van Tang Soo Do als martial art en gemeenschap benadrukt.

Mis de kans niet om de kracht en gratie van Tang Soo Do zelf te ervaren. Kom langs en doe mee met onze geweldige martial arts gemeenschap. Wie weet schitter jij volgend jaar in de krantenkoppen!

3 Replies op "Joline (9) Schittert op Werelds Tang Soo Do Toernooi in Zevenhuizen!”"

 • comment-avatar
  Edith
  12 november 2023 (10:22)

  Knap gedaan Joline! En natuurlijk ook alle andere deelnemers

 • comment-avatar
  Rob
  12 november 2023 (10:26)

  Groots gepresteerd door iedereen, en alle finalisten gefeliciteerd.
  Tang Soo!

 • comment-avatar
  Rob Bak
  12 november 2023 (11:24)

  Mooie prestaties van iedereen en de finalisten gefeliciteerd

  Tang Soo!