Ki Kong Kamp 2023

Geschatte leestijd:3 min., 27 sec.

Kampverslag: De Legende van de Eenzame Toren

Vrijdagavond

Het was een heldere vrijdagavond toen we allemaal aankwamen bij ons kamp in het pittoreske dorpje Burgh Haamstede. Het gebouw lag er netjes bij zo tussen de bossen en we wisten dat dit een bijzonder weekend zou worden. We werden warm verwelkomd en Master Richard las het introductieverhaal van het kampthema: de Legende van de Eenzame Toren. De spanning hing in de lucht terwijl we onze kamers indeelden en onze tassen achterlieten.

Toen de avond viel, verzamelden we in het bos voor een smokkelspel, met de gesmokkelde houten staafjes moesten zo veel mogelijk 5-punts sterren worden gemaakt. Sommige waren erg creatief bij de samenstelling van de sterren.

Op de bank werd door de oudere kids in de avond nog een quiz gespeeld onder leiding van Master Richard. En tot slot werd door een groepje oudere kids nog een spelletje Weerwolven gespeeld met William als verteller.

Zaterdagochtend

De zaterdag begon vroeg met Ki Kong en een dansje van Jantje, om energiek de dag te beginnen. We genoten van een gezamenlijk ontbijt en maakten lunchpakketten voor de dag.

Na het ontbijt begonnen we aan de speurtocht over de legende van de Eenzame Toren. We splitsten ons in groepen en gingen op pad, onderweg leuke sportieve en creatieve uitdagingen aangaand. Het was een avontuurlijke reis langs duinen en velde en de kust, en we voelden de magie van het verhaal steeds dichterbij komen. Eén van de opdrachten was om met spullen uit de rugzak te wisselen met voorbijgangers, de groep waarin Pauline en Nick zaken wisten 1 mandarijn te wissen voor een halve zak echte Zeeuwse aardappels en een halve zak gevuld met rode en witte uien: de terechte winnaars.

Zaterdagmiddag

‘s Middags keerden we terug naar ons kamp, waar we bezig gingen met het maken van kunstwerken. We versierden kaarsen met kaarsvet en vouwden 20 bootjes per team. Elk bootje kreeg een nummer, wat later nog van groot belang zou blijken te zijn.

Na deze creatieve workshop was het tijd voor zeeslag waarbij de bootjes van de teams in het veld werden geplaatst en met waterballonnen moesten worden bekogeld, uiteraard eindigde dit spel in een echt water gevecht. Daarna wat ontspanning en sociale tijd voordat we aan tafel gingen voor een heerlijk gezamenlijk diner.

Zaterdagavond

De avond bracht nog meer avontuur met zich mee met het spel sterrenslag, echter de bal was niet te zien in de schermer dus besloten het spel te stoppen. Daarna de bonte avond met optredens per groepje, waarin ze een eigen gemaakte loopvorm, lied en verhaal te gehore brachten. Ook waren er duo en solo optredens van: Stef, Leroy, Matthias, Alené, Joline, Linda. De sfeer was magisch, en de sterren aan de nachtelijke hemel leken ons aan te moedigen, om in gezamenlijkheid te eindigen met het dansen van de Macarena.

Voor de oudere jeugd was er een speciale dropping, waar we nog meer bijzondere herinneringen maakten.

Zondagochtend

Op zondagochtend begonnen we de dag rustig met Ki Kong om te ontspannen en in harmonie te komen. Het gezamenlijke ontbijt bracht ons nog dichter bij elkaar terwijl we terugkeken op het weekend dat voorbij was gevlogen.

Daarna was het tijd om op te ruimen, onze kamers leeg te maken en onze spullen in te pakken. We wisselden Tang Soo Do-seminars af en genoten van teamspellen.

Zondagmiddag

We speelden levend stratego in de Walvisbunker en ten slotte sloten we het kamp af met een geweldige ervaring.

Na de lunch was het tijd om afscheid te nemen van Burgh Haamstede en de Legende van de Eenzame Toren. En begonnen aan de terugreis, met onze harten vol herinneringen en onze geesten verrijkt door het verhaal van respect voor de natuur en elkaar.

De Legende van de Eenzame Toren zal altijd bij ons blijven, net zoals de band die we als groep hebben gesmeed tijdens dit bijzondere kamp. Met dank aan alle deelnemers, zoals Aléna, Alexander, Bert, Floor, Henk, Jake, Jet, Joline, Joost, Joshua, Jun, Koos, Laura, Leon, Leroy, Linda, Luuk, Mathias, Mike, Mirte, Nazir, Nick, Pauline, Petra, Pim, Rianne, Richard, Robin, Rosalie, Ruben, Stef, Thijs, Sven, Wietske, en William, voor deze onvergetelijke ervaring.

Geen reacties op "Ki Kong Kamp 2023"