Korea avontuur 31-07 t/m 15-08

Geschatte leestijd:9 min., 49 sec.


Vanaf het begin op Schiphol tot onze terugkeer, hebben we een onvergetelijke reis beleefd in Korea. Onze dagen waren gevuld met verkenningen van paleizen en tempels, wandelingen in nationale parken, avonturen in musea en kabelbanen naar indrukwekkende uitzichten. We kregen een gave Sib Pal Gi training, hielden watergevechten op festivals, bewonderden zwaarden van een meester en genoten van een martial arts musical. Winkelen, zwemmen en culturele ontdekkingen maakten elke dag uniek. Onze reis was een mix van geschiedenis, plezier en vriendschap, met talloze momenten om te koesteren! 🛫🌆🚶‍♀️⛩️ 🥋

🌍 Ons Koreaans Avontuur in een Notendop! 🥋
🛫 Dag 1: De reis begon in Nederland op Schiphol, met een lange vlucht naar Seoul. William’s krukken en brace waren geen probleem bij de douane! BTS in het veiligheidsfilmpje zorgde voor een grappige verrassing. Na wat tussenstops in Seoul kwamen we bij ons hotel aan.
🏙️ Dag 2: Seoul Verkennen! ATM-avonturen, lachen om de Seoul discovery pas, en een heerlijk ontbijt. Een bijzondere ervaring bij de Jogyesa-tempel, en geschiedenis bij het Changdeokgung-paleis. Bukchon Hanok-dorp bracht schattigheid en bagels, gevolgd door een geweldige Sib Pal Gi Training.
⛩️ Dag 3: Meer Seoul avonturen! Ontdekkingen bij Deoksugung-paleis en een prachtig uitzicht vanaf de Seoul Tower. Shoppen in Myeongdong, bezoek aan een kathedraal en gezellige avonden met stapjes en spelletjes.
🚗 Dag 4: Op weg naar Sokcho! Een grappig auto-avontuur en een karaokebarbezoek.
🏞️ Dag 5: Avontuur in Seoraksan National Park met wandelen en uitzichten. Een onverwachte lifeguard-interventie tijdens een zwempoging en meer ontdekkingen.
🏰 Dag 6: Culturele ontdekkingen in Gyeongju met een vissersdorp en Anapji-vijver.
🕍 Dag 7: Tempels in Gyeongju en een hilarisch watergevecht bij een festival.
🌆 Dag 8: Busan ontdekken met een lotustuin, Gyeongju National Museum en het Filmmuseum.
🚄 Dag 9: Prachtige kustwandeling in Busan, bezoeken aan musea en een kabelbaan naar de Sky Roof.
🏯 Dag 10: Naar Hadong met een bezoek aan een oud fort en verrassingen in het hotel.
🌀 Dag 11: Een tyfoon hield ons binnen, maar we genoten van pannenkoeken en een bezoek aan een theemuseum.
⚔️ Dag 12: Kabelbaanavonturen en zwaardmeesters in Daejeon, inclusief een bezoek aan een wetenschapsmuseum.
🎶 Dag 14: Een geweldige martial arts musical, een botanische tuin en straatartiesten in Seoul.
🛍️ Dag 15: Winkelen, wapenwinkel-avonturen en souvenirs kopen, met een geweldige afsluiting met spelletjes en gezichtsmaskers.
🛬 Dag 16: Terug naar huis met dankbaarheid en vele herinneringen.

Lange samenvatting: Ons Korea avontuur!

Dag 1: De vlucht

Het avontuur begon op Schiphol, waar we door de douane moesten navigeren. Gelukkig mocht William met zijn krukken en brace ook mee! De vliegreis was gezellig, al duurde het erg lang, wel meer dan 10 uur! In het veiligheidsfilmpje kwam de boyband BTS voor, dat was wel een heel bizar gezicht. Na een paar keer overstappen in de metros van Seoul kwamen we aan bij het hotel.

Dag 2: Seoul Verkennen

We gingen vol goede moed op pad om geld uit de ATM te halen, een Seoul discovery pas te bemachtigen en ontbijt te vinden. De ATM’s hadden soms andere plannen, soms wilden ze wel en soms niet onze pasjes accepteren. De Seoul discovery pas werd een hilarische ontdekkingstocht door een hele lading aan seven-elevens en andere soortgelijke winkels. Uiteindelijk bleek betalen per attractie voordeliger en was de pas helemaal niet nodig. Het ontbijt werd een gezamenlijke zoektocht naar een restaurantje, waarbij de knoop uiteindelijk werd doorgehakt en iedereen lekker heeft gegeten.

Jogyesa-tempel:  
Een bezoek aan de Jogyesa-tempel bracht een bijzondere ervaring tussen de biddende mensen. De tempel kon worden betreden maar aangezien er een gebed aan de gang was, zijn wij uiteindelijk niet naar binnen gegaan maar hebben we de tempel van buitenaf bewonderd. De tempel was omringd door mooie lotusbloemen met inspirerende spreuken.

Changdeokgung-paleis:
Hierna zijn we doorgegaan naar het oudste paleis van Seoul. Het paleis had een rijke geschiedenis, met koningen en koninginnen die elk hun eigen levensruimte hadden. Er liep een pad tussen de gebouwen door waarvan het middelste pad was verhoogd. Hier mocht alleen op worden gelopen door de koning. Bij elk gebouw stonden waterbakken. Deze dienden niet alleen voor blusmiddel bij branden, maar ook om de vuurduivel af te schrikken.

Bukchon Hanok-dorp:
We zijn doorgegaan met een zoektocht naar het Hanok-dorp. We navigeerden door veel smalle straatjes en vonden uiteindelijk een heel schattig restaurantje. Hier aten we wat bagels en dronken een paar drankjes.

Sib Pal Gi Training:
Hierna hadden we een Sib Pal Gi training. Sib Pal Gi training bleek anders dan Tang Soo Do, met unieke bewegingen en wapens. Het was een zeer gave ervaring en we hebben veel geleerd. We hebben onder andere nieuwe manieren van aanvallen en verdedigen met de stok geleerd.

Dag 3: Historische Verkenningen in Seoul

We gingen naar een ander paleis. Het Deoksugung-paleis had de koninklijke vergaderruimte en de troonzaal. De stijl van het paleis leek erg op het vorige paleis dat we hebben gezien. Wel had dit paleis een dubbel verdiepingen tellend gebouw dat eens was afgebrand, en weer was hersteld. Het paleis combineerde Westerse en Oosterse invloeden door onder andere een afdakking om met de auto het paleis te kunnen betreden.

Seoul Tower:  
Na heel veel trappen lopen kwamen we aan bij de Seoul Tower. We hadden een zeer mooi uitzicht over de stad. Boven op de toren hadden we een panoramisch uitzicht. We namen gelukkig een kabelbaanrit op de terugweg.

Kan een afbeelding zijn van 2 mensen en de tekst 'AMSTERDAM NETHERLANDS 8,639.53 km'

Myeongdong-winkelgebied:

Hierna zijn we gaan winkelen in het Myeongdong winkelgebied. Hier zijn de eerste lading aan souvenirs ingekocht. Verder is hier een kathedraal bezocht. In de avond splitste de groep, sommigen gingen stappen, terwijl anderen gezellig spelletjes speelden.

Dag 4: Op Weg naar Sokcho

Het was tijd om Seoul voor nu te verlaten. We gingen de auto’s ophalen maar er was helaas iets misgegaan met de reservering. Na enig gedoe konden we toch twee mooie auto’s bemachtigen en begon de rit naar Sokcho. In de avond hebben zijn we in Sokcho nog naar een karaoke bar geweest.

Kan een afbeelding zijn van 4 mensen, belichting en auto

Dag 5: Seoraksan National Park

Een dag in Seoraksan National Park bracht wandelen en klimmen. De prachtige landschappen en uitzichten waren de inspanningen waard. ’s Avonds wilden we nog gaan zwemmen in de zee maar net toen Geoffrey een duik had genomen, werden we er uitgefloten door een lifeguard. Later kregen we te horen dat er op dit strand vaak haaien waren en dat je ’s avonds niet mag zwemmen aangezien ze dan niet kunnen zien of er haaien in de buurt zijn.

Kan een afbeelding zijn van 6 mensen en klimmende mensen

Dag 6: Cultureel Erfgoed in Gyeongju

We begonnen de dag met een tocht naar een vissersdorpje. Je kon hier zelfs nog bewegende inktvis kopen. Hierna ging de tocht verder naar Gyeongju. We sliepen hier in een guesthouse. Mirte en Laura hadden een traditionele Koreaanse kamer, wat eigenlijk betekend dat je geen meubels hebt en op een matras op de grond slaapt. In de avond zijn we nog gegaan naar de Anapji vijver (een vijver die  ooit onderdeel was van het Koninklijk paleis complex van de Silla dynastie.

Kan een afbeelding zijn van schemering

Dag 7: Gyeongju tempels en watergevecht

We begonnen de dag bij de Bulguksa-tempel. Dit was een complex van meerdere tempels, elk gewijd aan een ander soort Boeddha. Hierna gingen we door naar de Seokguram grottempel.

Kan een afbeelding zijn van 9 mensen en tekst

Na een flinke wandeling naar een water en bier festival, ontstond een groot watergevecht tussen Koreaanse kinderen en de Nederlanders onder genot van wat House muziek.

Dag 8: Door naar Busan

We begonnen de ochtend met een bezoek aan een lotustuin. Hier hebben we de bloemen bewonderd. Hierna gingen we door naar het Gyeongju National Museum. Hier was veel te zien over de Silla dynastie. Hierna werd de tocht vervolgd naar Busan.

Kan een afbeelding zijn van mist

Dag 9: Busan

Vandaag hebben we een prachtige wandeling langs de kust gemaakt in Busan, de op één na grootste stad van Zuid-Korea. Een deel van de groep besloot mee te gaan en we hebben genoten van het adembenemende uitzicht langs de kustlijn. Later hebben we het Filmmuseum en het Trick Ai Museum bezocht, waar we interactieve kunst en optische illusies hebben ervaren. De kabelbaan bracht ons naar een Sky Roof met een dino-tuin en andere kunstwerken.

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en boot

Dag 10: Busan naar Hadong

Vandaag zijn we naar Hadong gereisd en hebben we een oud Koreaans fort bezocht. Het fort was oorspronkelijk gebouwd voor gevechten met zwaarden en speren. We hebben geleerd over speciale generaals en de geschiedenis van het fort. Aangekomen in het hotel in Hadong bleek dat we in totaal maar 8 bedden hadden en dat twee mensen op een soort traditioneel matje op de grond dienden te slapen. Gelukkig konden we nog een extra bed erbij krijgen. In beide kamers hadden we een keukentje en jacuzzi en het hotel had zelfs een zwembad!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en tekst

Dag 11: Hadong

We kregen zeer veel alerts dat er een tyfoon aan kwam dus de tyfoon heeft ons binnen gehouden vandaag. We hebben zelf pannenkoeken gebakken als ontbijt. Later, toen de tyfoon voorbij bleek te zijn, zijn we naar een theemuseum gegaan om meer te weten te komen over Hadong-thee. Ondanks de regen hebben we genoten van het verkennen van het museum. We zijn hier opgesplitst een deel is naar een waterval achter een klooster geweest en hebben genoten van het uitzicht, een ander deel heeft bijzondere thee gedronken in een thee-café. Mirte heeft zelfs nog wat gitaar gespeeld in het café ter vermaak van de eigenaresse en een politieagent die aan het genieten was van zijn thee.

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en waterval

Dag 12: Hadong naar Daejeon

We zijn in de ochtend vertrokken naar een kabelbaan/zipline. Er waren nog maar twee plekjes over dus Geoffrey en Joost hebben genoten van de zipline. De rest heeft een cablecar omhoog genomen en heeft dus ook van het uitzicht mogen genieten. Hierna vervolgende de tour naar Daejeon. In de avond zijn we nog gaan bowlen, Richard heeft toen de topscore binnen gehaald.

Kan een afbeelding zijn van 4 mensen en klimmende mensen

Dag 13: Daejeon

Vandaag hebben we een zwaardmeester bezocht en zijn handgemaakte zwaarden en messen bewonderd. De zwaardmaker vertelde dat hij zwaarden heeft gemaakt voor president Biden en de Koreaanse president. We hebben hier allemaal een koksmes gekocht en een paar van ons zullen nog een zwaard bij deze man bestellen. Hij heeft ons zelfs nog meegenomen naar zijn favoriete restaurantje!

Daarna hebben we het wetenschapsmuseum in Daejeon bezocht, waar we interactieve exposities over technologie en de ruimte hebben verkend. Na een kort bezoek aan een botanische tuin was de dag alweer voorbij.

Kan een afbeelding zijn van 4 mensen, studerende mensen en ziekenhuis

Dag 14: Daejeon naar Seoul

We hebben de musical “Fly high, Teakwon” gezien. De musical was zeer gaaf en indrukwekkend om te zien. Het was een hele show bestaande uit dans in combinatie met vechten. Er werden hoge sprongen en trappen gemaakt en plankjes werden spectaculair gebroken. Later hebben we een botanische tuin in Seoul bezocht en zijn we door drukke straten met kraampjes en straatartiesten gelopen.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Dag 15: Seoul

Vandaag hadden we een vrije dag om te winkelen en de stad te verkennen. We zijn ook een winkel met wapens binnengegaan. Deze winkel was meer een soort museum met alle mogelijke wapens die je maar kon bedenken. We hebben bij ons winkelavontuur souvenirs en andere interessante items gekocht. Floor en Guido hebben zelfs nog een Koreaanse outfit gekocht en hier uiteraard ook nog even een fotoshoot in gedaan.  ‘s Avonds hebben we spelletjes gespeeld onder het genot van wat gezichtsmaskers en we hebben een leuke laatste avond gehad.

Kan een afbeelding zijn van 8 mensen

Vandaag was het tijd om naar huis te gaan. We zijn teruggereisd naar Nederland. De vlucht was comfortabel en we hebben afscheid van elkaar genomen bij de bagageclaim, met vele leuke herinneringen en dankbaarheid voor de geweldige reiservaringen.

Kan een afbeelding zijn van 6 mensen en brillen

Voor nog meer avonturen en foto’s klik hier

Geen reacties op "Korea avontuur 31-07 t/m 15-08"